Més enllà d’una neteja bàsica amb sabó o detergent neutre, la desinfecció de superfícies és vital per a matar els gèrmens en recintes amb gran concentració de nens, el sistema immunitari dels quals està en ple desenvolupament. Per això és habitual usar lleixiu en la neteja en escoles infantils, sobretot en àrees on hi ha major acumulació d’agents patògens, com a cuina, menjador, banys i zona de vestuaris (o canviadors, en aules de preescolar).

El lleixiu o hipoclorit de sodi s’obté després d’un procés d’electròlisi d’una dissolució de sal comuna (clorur de sodi). Les seves propietats desinfectants fan que sigui un dels remeis més comuns per a evitar el contagi de malalties, en aniquilar bacteris, virus i fongs, però és important fer un ús responsable d’aquesta, especialment si es tracta de vetllar per la higiene i la salut dels més petits.

Punts que no hem d’oblidar mentre usem lleixiu: protegir-nos les mans amb guants i emprar la concentració recomanada pel fabricant mentre la zona es ventila i no hi ha nens al voltant, per a deixar actuar el producte uns minuts i donar temps a que s’assequi. El lleixiu mai ha de barrejar-se amb altres químics àcids com l’amoníac, el vinagre o l’anticalç, la reacció dels quals genera vapors de gas de clor tòxic.

En cuines i banys és on més s’ha d’incidir en la desinfecció: vàters, desguassos, esponges i fregalls, tovalloles humides, i els poms de les portes solen acumular una gran quantitat de gèrmens. El lleixiu és apropiat per exemple per a eliminar la floridura de taulells, fogons o cristall. En parets de guix la floridura realment acabarà per sortir de nou, ja que no pot penetrar el material. Caduca al cap de sis mesos, data a partir de la qual el seu efecte simplement disminueix.

En Neteges Tot Net som experts en la neteja professional de col·legis amb personal qualificat i contínuament format, sempre seguint la normativa vigent de seguretat i higiene. A més, oferim un servei de lliurament de productes químics per a neteja professional (Línia d’Higiene). El nostre catàleg inclou referències dels principals fabricants validades pels nostres departaments de qualitat i homologació. La fitxa tècnica i de seguretat acompanya a tots els productes. Per a més informació, no dubti a contactar amb el nostre departament comercial.